Rörelse & Hälsa

RÖRELSE & HÄLSA

Vi erbjuder kurser i rullstolsbugg och bugg för personer med funktionsnedsättning. Kurserna hålls av proffesionella dansledare med mångårig erfarenhet och har bland annat deltagande på SM på meritlistan.

 

Vi har även simning och rullstolsrugby.

 

Vi samarbetar gärna med alla paraidrotter. Välkommen att kontakta oss!

 

Mer information om kurserna hittar du under fliken "evenemang" på vår sida på Facebook. Du kan även skicka en intresseförfrågan i formuläret, här på sidan.

 

Klicka här!

Snart drar rullstolsrugbyn igång!

 

Linköpings Parasportförening tillsammans med Norrköpings Parasportförening fortsätter satsningen på rugby. Det är bokat några träningstider till hösten - är intresset stort kan det bli fler😊. Alla träningar är på Linköpings Sportcenter (Gumpekullavägen bakom Stångebro Ishall):

 

Den 30/9 kl. 14-18

Den 14​/10 kl. 14-18

Den 11/11 kl. 14-18

Den 9/12 kl. 14-18

 

Vem kan spela?

Du behöver inte använda rullstol till vardags men för att få tävla måste du ha en nedsatt muskelfunktion i armar och bål. Nu är vi dock ute efter att få ihop en bra träningsgrupp varför även personer utan funktionsnedsättning är välkomna att prova. Du får lära dig grunderna i spelet och får testa en lagsport i riktiga rugbystolar.

 

Rullstolsrugby – vad är det?

Sporten är fysisk och taktisk krävande med högt tempo och hårda tag, en lagsport när den är som bäst! Rullstol! srugby spelas på en basketplan med mål och målgård på vardera kortsida. Varje lag har fyra spelare på planen och poäng gör man genom att ta sig över mållinjen med minst två av rugbystolens hjul och med full kontroll över bollen. En match pågår i 4 x 8 minuter effektiv tid och som i alla kontaktsporter gör motståndarna allt för att bollförande lag inte ska få sina poäng. Detta innebär att tacklingar är något som kännetecknar sporten.

 

Anmälan

Anmäl dig till Erica: erica.sparrfeldt@hotmail.com eller Agneta: linkopings.hif.utv@fontanen.org, 013-13 39 79

Här är ett klipp från SM i Rullstolsrugby, där SAAND Service & Omsorg AB har en spelare med i ett lag.

 
 
 

Anmälan

Kontakta oss

Tel: 013-26 25 40

Följ oss på facebook

SAAND Service & Omsorg AB

Välkommen till företaget med det stora hjärtat.

 

Org.nr: 559020-4680