Andreas summerar 2020

Andreas SandbergTillsammans med Andreas Sandberg, VD och grundare av SAAND, har vi gjort en tillbakablick på fjolåret. Ett år som började i moll och slutade i dur.

-I mångt och mycket var det ett fantastiskt år där vårt arbetssätt med kvalitet, självbestämmanderätt och hjärta i fokus gav stora positiva resultat inom hemtjänsten och personliga assistansen, berättar Andreas.

SAAND har öppnat flera nya kontor under året och har nu kontor på 6 orter med Linköping (huvudkontor), Botkyrka, Karlstad, Loftahammar, Västervik och Örebro.

Covid

-Suverän hantering av covid-riktlinjerna och all personal bör hyllas, tycker Andreas

Fantastiskt arbete runt Covid-19
I början av året fick vi alla höra talas om Corona och det farliga virus som hotade oss alla men framförallt de vi jobbar för, uppdragsgivarna inom hemtjänsten och assistans.
-Jag blev djupt imponerad hur proffsig vår ledningsgrupp var i samband med detta. Det jagades skyddsutrustning och gjordes till och med egen skyddsutrustning, berättar Andreas. Nya rutiner togs snabbt fram på hur man inom SAAND skulle möta pandemin och dessa implementerades sedan till medarbetarna. Det snabba och handlingskraftiga arbetet gav ett gottresultat, SAANDs uppdragsgivare har klarat sig mycket bra från smittan. Om man tittar på hemtjänsten så har ingen av våra äldre uppdragsgivare drabbats. Fantastiskt!
-Alla medarbetare inom SAAND har gjort ett superbt arbete och följt riktlinjerna till fullo. Riktiga hjältar!

Personlig assistans växer
Inom assistansen ansluter fler och fler uppdragsgivare till SAAND och under fjolåret valde drygt 20 nya assistansberättigade SAAND som sin utförare av assistans.
-En fantastisk tillväxttakt som medfört att vi stärkt upp kontoret med fler uppdragsansvariga, säger Andreas. Allt för att kunna bibehålla kvalitet, närhet och tillgänglighet för dem och deras assistenter.

Mest glädjande upplever han det är att företagets befintliga uppdragsgivare och personal talar gott om bolaget som utförare och arbetsgivare, något som ger ringar på vattnet och är den bästa marknadsföring man kan få.

Höga betyg i Socialstyrelsens enkät
Under tidig höst gjorde Socialstyrelsen en enkät bland alla hemtjänstberättigade i Sverige. En enkät som visade att SAANDs hemtjänstpersonal gör ett fantastiskt arbete och bolaget landade högt över genomsnittet för utförare (både kommunala och privata) när det gällde bemötande, önskemål om hur hjälpen ska utföras och att personalen tar sig tid till att utföra insatserna. 100% nöjdhet. Wow!

-Dessa betyg värmer mig massor och visar hur SAANDs personal arbetar med ett hjärta för uppdragsgivarna, berättar Andreas. Det är ju dessa områden som verkligen betyder något för gemene man, eller hur?

Han berättar vidare att samma enkät visade närapå lika höga betyg 2019 inom samma områden, trots detta tvingades som bekant hemtjänsten i Linköping stängas.
-Ja, usch vilken sorg det var. Personalen på såväl ”golvet” som kontoret gjort ett suveränt arbete med hjärtana på helt rätt ställe. Tyvärr gav kommunen oss inte en ärlig chans att rätta till de brister de inkom med vid en granskning i tid och tvingade oss att stänga i februari. Sorgligt och orättvist, och vi bedriver en process  mot kommunen.

SAAND hemtjänst Botkyrka

Kontor i Botkyrka

Vann upphandling i Botkyrka kommun
Under 2020 anslöt hemtjänsten i Loftahammar vilket medför att SAAND nu bedriver hemtjänst i stort sätt hela Västerviks kommun. Och en av årets höjdpunkter kom när SAAND vann upphandlingen om att få bedriva hemtjänst i Botkyrka kommun.
-Mycket roligt och hela hösten har det arbetats hårt med att rekrytera personal, ställa iordning lokaler, fixa allt pappersarbete så att vi var förberedda och redo vid starten härom veckan. Drygt 90 uppdragsgivare i kommunen och ca 20 personal anslöt då till SAAND-familjen, säger Andreas.

Blickar framåt
När vi nu kommit en bit in januari blickar Andreas framåt.
– Jag ser fram emot 2021 med stort hopp. Förhoppningsvis kan vi snart återgå till det “nya normala” efter Corona och SAAND kommer att fortsätta att expandera så vi kommer att göra skillnad för ännu fler människor!

Avslutningsvis vill Andreas Sandberg tacka alla uppdragsgivare och all härlig personal för 2020
-Tillsammans är vi fantastiska!

 

//Mattias Karlsson