SAAND Personlig assistans – ett sunt val!

Om Du har en omfattande funktionsnedsättning och inte själv klarar Din vardag kan Du ha rätt till personlig assistans. Att ha personlig assistans innebär att Du har en eller flera assistenter som hjälper Dig med saker Du själv inte klarar av på grund av din funktionsnedsättning. Syftet är att Du ska leva ett så självständigt liv som möjligt, på Dina villkor!

En sund assistans

Vårt mål är att du som uppdragsgivare ska må bra och kunna leva ett aktivt liv! En del av att må bra är att ta hand om sig själv och sin hälsa i form av kost, träning men även att ha ett socialt nätverk.

Vi på SAANDs har därför valt en inriktning där du som uppdragsgivare erbjuds gruppträningar som sittgympa, yoga mm och danskvällar men även möjlighet till att utföra egenträning med dina assistenter. Dessutom har vi ett nära samarbete med Parasport Linköping och är stolta sponsorer för såväl racerunning som rullstolsrugby.

Tillsammans med din assistent erbjuder vi roliga och enkla matlagningskurser. Hur ska man laga mat som är god men även nyttig när man lever ett mer stillasittande liv? Mycket uppskattat bland våra uppdragsgivare!

Vilken typ av inflytande vill du ha kring din assistans?

Som Din assistansanordnare kan vi ta ansvar för all administration och hela arbetsgivaransvaret med lönehantering, skatter och försäkringar, arbetsmiljöfrågor och utbildning till assistanspersonalen mm. Men vi har två alternativ, där ”partner” bl a innebär en lägre administrationskostnad för dig.

Vi tar hela arbetet och tar hela ansvaret för din assistans. Vi rekryterar nya assistenter, tar de svåra samtalen kring anställningar, löner och bemanningsschema. Du behöver bara berätta för oss hur du vill ha din assistans. 

Du tar ansvaret för din assistans – vi är din partner. Vi sköter ekonomi, löner samt stöttar och ger dig råd när du vill och så behöver samt har det yttersta personalansvaret. Modellen passar dig som vill arbeta aktivt och ha full kontroll över din assistans.

SAAND Service & Omsorg AB bedriver assistansverksamhet med tillstånd från IVO, Inspektionen för Vård och Omsorg och har kollektivavtal.

VARMT VÄLKOMMEN TILL SAAND!