Härlig helg i folkhälsans tecken

Stångåloppet och Parasportdagen
I söndags var det full fart när Stångåloppet och Parasportdagen arrangerades vid Sportcenter i Linköping.

SAAND ställde upp på Stångåloppet (motionslopp för funktionshindrade) med ett 10-tal deltagare.

SAAND Mattias karlsson elhockey elinnebandy

Mattias Karlsson

Efter loppet erbjöds både barn och vuxna med funktionsnedsättning att prova ett 15-tal olika idrotter.
– Det här är ett bra sätt att lyfta fram parasporten! Jag vet av egen erfarenhet vad idrotten kan betyda för både utveckling, fysik och självförtroende, säger Mattias Karlsson som är verksamhetsutvecklare på SAAND.
– Jag skulle önska att alla fick möjlighet att uppleva den fantastiska gemenskap som idrotten ger. Undersökningar visar att endast en liten del av alla personer med funktionsnedsättning rör sig tillräckligt eller är aktiva i en idrott. Men det finns många olika parasporter så det finns något för alla, fortsätter Mattias som själv passade på att testa bl a elhockey.

 

 

Bissen Brainvalk – till förmån för hjärnforskningen
Under lördagen promenerade flera av våra uppdragsgivare tillsammans med personal från SAAND på Bissen Brainwalk i Köping till förmån för hjärnforskningen. En riktig folkfest med drygt 1000 deltagare.

-Insamlingsfonden Bissen Brainwalk har till syfte att samla in pengar till hjärnforskningen samt att sprida information om och förståelse kring hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar, berättar Andreas Sandberg och Hannu Pikki från SAAND. En gång per år delas insamlade medel ut i form av forskningsanslag till olika områden inom hjärnforskningen.

 

Andreas Sandberg och Hannu Pikki

Andreas Sandberg och Hannu Pikki

Delar av SAANDs trupp vid Bissen Brainwalk