Lär känna Patrik

Vi hart tänkt att ni ska få lära känna vår kontorspersonal lite bättre. Sedan drygt två månader tillbaka arbetar Patrik Stringborn som kommunikatör på SAAND. Vi tog en liten pratstund med den sprudlande glädjespridaren och bad honom beskriva sig själv.

-Jag är en nyfiken yngling på 48 år som arbetat med personlig assistans sedan 2011 och är den som senast hoppade på det här gänget på SAAND. Till vardags bor jag strax utanför Norrköping med fru och 2 vuxna barn varav ett av barnen behöver extra hjälp i form av personlig assistans.

Patrik berättar att han trivs bäst hemma med familjen, spela spel och njuta av god mat och dryck.
-Förutom detta så har jag drabbats av den förhoppningsvis obotliga pandemin padel. En så fantastiskt kul motionsform och Padelsplareväldigt socialt, berättar Patrik. Jag och min kollega Mattias Karlsson har faktiskt varit och rekat för att vi på SAAND kommer kunna erbjuda rullstolspadel så snart Covid-19 lagt sig.

Rollen som kommunikatör
Patrik har som arbetsområde att med god hjälp av övriga kollegor se till att sprida ut vad SAAND kan göra för nya uppdragsgivare som vänder sig till företaget.
– Får vi någon som är nyfiken på vad vi kan hjälpa till med så är risken stor att det blir min röst som de får höra i luren, berättar Patrik.

Han är även en av de som ser till att SAANDs budskap sprids i sociala medier och när Corona passerat så är tanken att hans jobb ska innehålla fysiska möten där han träffar föreningar, handläggare och familjer som vill veta mer om SAAND och LSS.
– Jag brinner även för att utarbeta samarbeten för att främja ett icke stillasittande liv för de som har en funktionsnedsättning, precis som SAANDS linje mot en sund assistans.

Förhoppningen är att SAAND ska växa i lagom takt och bibehålla samma höga kvalité. När bolaget växer skapas förutsättningar för att kunna utvecklas och göra fler saker för våra assistenter och uppdragsgivare.
– Det som är väldigt roligt är att idag så är våra befintliga uppdragsgivares rekommendationer en stor del till att vi får in nya uppdrag. Vi kan inte få bättre betyg enligt oss, tänker Patrik

Inte mycket som slår den känslan
På frågan om när han är som lyckligast på arbetet svarar han blixtsnabbt
-När jag får komma tillbaka till en uppdragsgivare som vi startat upp och de säger att de fått en mycket bättre livssituation och att deras förväntningar på oss överträffats, det värmer enormt och då känner jag en tacksamhet och stolthet att arbeta med det jag gör. Inte mycket som slår den känslan. Men även när vi som arbetar på kontoret hjälps åt och tillsammans löser svårigheter i en väldigt prestigelös miljö så blir jag väldigt glad.

Många trillar mellan stolarna
Att arbeta med personlig assistans är inte bara glädje, ofta träffar vi på människor med tillsynes stora hjälpbehov som ramlar mellan stolarna
-Det jobbigaste är att träffa personer med stora hjälpbehov men inse att jag inte kan hjälpa dom för att de ramlat mellan varje jäkla stol som finns i systemet. Oftast är det gällande tolkningar av lagstiftningen som slår tokigt och gör att vi står helt hjälplösa, säger Patrik. Tyvärr sker detta oftare och oftare i form av avslag på ansökningar och beslut som är dåligt utformade pga galna tolkningar av LSS.

Patrik ser även en utmaning att nå ut till familjer med SAANDs erbjudande.
-Det finns bolag som sitter med telefonlistor och ringer personer med assistansbeslut men så vill vi inte vi på SAAND arbeta utan vi vill att människor ska vända sig till oss av ren nyfikenhet och att man har hört och sett gott om oss.

 

 

Vi avslutade med att fråga Patrik om hans tro på var SAAND är om 1 resp 3 år?

  • Om 1 år har vi kommit i mål med arbetet som pågår med att forma ett VI. Kontoret består av ett väldigt erfaret gäng runt assistansen men är alla nya för varandra som kollegor.
  • Vårt arbete med att forma företagets värdegrund har även börjat ge resultat i våra assistentgrupper
  • Vi fortsätter vår resa mot att vara en riktigt bra arbetsgivare för personalen och att alla assistenter verkligen ska vara stolta över att jobba på just SAAND och att flera därmed söker sig till oss pga detta.
  • Vi har ur ett kunnat börja föreläsa om LSS och kommit igång med aktiviteter för både assistenter och uppdragsgivare.
  • Fler uppdragsgivare har valt oss och vi finns på fler platser i Sverige.
  • Om 3 år har vi öppnat fler kontor och är ett välkänt och respekterat företag i hela landet och vårt arbete med vara en attraktiv arbetsgivare för våra assistenter har kopierats av flera andra bolag,
  • Både uppdragsgivare, assistenter och tjänstemän söker sig till oss för det goda ryktets skull och för att vi gör saker tillsammans.

Tack för pratstunden och ett stort lycka till i ditt arbete. Och god jul!
– Tack detsamma, avslutar Patrik.

För dig som vill komma i kontakt med Patrik Stringborn nås han via e-post patrik.stringborn@saand.se eller 073-388 95 00.