Rullstolspadel – en succé

-Jag är en inbiten padelnörd sedan några år tillbaka och har velat ge även rörelsehindrade möjligheten att testa sporten, berättar Patrik Stringborn som arbetar på SAAND Personlig assistans.

Sedan SAANDs start har folkhälsa för funktionshindrade och parasport varit en viktig tråd med samarbeten runt bordtennis, dans, rullstolsrugby, racerunning,  parkinsonboxning osv och var en viktig del till varför Patrik valde att söka sig till företaget. Under vintern diskuterades möjligheterna för att testa just rullstolspadel och en kontakt togs PDL Center i Linköping. PDL nappade på direkt.

Dock valdes att avvakta ett par månader pga Coronan.

Men för tre veckor sedan var det äntligen dags för första passet.
– Vi använde fyra redan befintliga kontakter till första tillfället med sådana som vi visste hade erfarenhet av racketsporter, fortsätter Patrik. Vi var alla nybörjare men omdömet blev att dels var det jättekul men även sågs stora möjligheter till en framtida bra träningsform.

Igår var det så dags för andra omgången med åtta nyfikna spelare från runt om i Östergötland.
-Jag har spelat bordtennis och tennis i många år men padeln känns som en riktigt bra parasport, mindre yta att täcka än i tennisen och man spelar dubbel, tycker Mats Persson

Vill du också prova? Kontakta gärna Patrik på 073-388 95 00.